Een uit de hand gelopen hobby: Dr. Brass

Het begon als een groepje vrienden die samen muziek wilde maken en gezellig een biertje wilde drinken. Nu, zo’n dikke twee jaar later, lijkt Dr. Brass meer op een uit de hand gelopen hobby. Zo stonden ze op diverse jazz festivals zoals Breda Jazz, Jazz in Duketown en Northsea Round Town en waren ze te gast bij Radio 6. Tijd dus om Dr. Brass in de spotlight te zetten om duidelijk te krijgen wie deze mannen uit het zuiden zijn ! 


Met wie van Dr. Brass hebben we het genoegen? 

Met Koen Smits, trompettist en een van de vele jongens achter de schermen van Dr. Brass. 

Wat waren in de afgelopen twee jaar de hoogtepunten voor Dr. Brass ? 

We hebben er een hoop gehad! De eer om op radio en televisie te mogen spelen, er achter komen dat je ‘tip-van-de-programmeurs’ bent op Jazz in Duketown maar wellicht het mooiste moment was toen we na een optreden een programmeur met tranen van geluk aantroffen. De beste man vond ons de belichaming van de gedachte achter zijn festival. Dat soort momenten zijn natuurlijk erg mooi!

Waarom denk jij dat Dr. Brass zo’n succes is geworden in een relatief korte tijd ? 

We wilde eigenlijk allemaal een leuk bandje met vrienden om gezellig mee op pad te kunnen. Als muzikant wil je toch altijd het beste uit de muziek halen en dat gecombineerd met ons jongensachtig enthousiasme zorgde voor succes bij het publiek, waardoor we steeds vaker gevraagd werden om op te treden.

Kan je me vertellen waar jullie nu mee bezig zijn ? 

Momenteel zijn we druk bezig met het realiseren van onze eerste CD. We hebben een half jaar druk gerepeteerd en geschreven en inmiddels al drie studiodagen achter de rug! We willen doormiddel van crowdfunding onze CD financieren. Met dat proces zijn we nu actief bezig.

Je hebt het over Crowdfuning. Wat houd het precies in en waarom hebben jullie gekozen voor deze vorm van financiering ? 

Bij crowdfunding vraag je publiek, maar ook je vrienden en familie om een donatie te maken om een project te bekostigen. In ons geval is dat de aankomende CD. In ruil voor die steun geven we je daar iets voor terug, een tegenprestatie. Om een voorbeeld te noemen; als je €25,- doneert op onze pagina op voordekunst.nl, krijg je van ons de CD zodra die af is!

Waar en wanneer is jullie nieuwe CD te bewonderen en te beluisteren ? 

Op zondagmiddag 3 januari presenteren wij de CD aan het grote publiek. Dit gaan we doen in Café Bolle aan het Piusplein in Tilburg. Die middag gaan we ook een groot deel van de tegenprestaties uitreiken en is de CD te koop. Daarna komt de CD in de verkoop en zal deze ook te beluisteren zijn op iTunes en Spottify.

Wat heeft Dr. Brass allemaal bereikt als wij jou over 5 jaar weer spreken ?

Over vijf jaar weet heel Nederland wie Dr. Brass is! Misschien hebben we dan al wel een tweede CD uitgebracht met enkel eigen muziek. Persoonlijk denk ik dat we dan nog steeds met hetzelfde enthousiasme voor of op het podium staan, maar wellicht wat vaker en op grotere festivals. Het zou te gek zijn als we dan ook regelmatig naar het buitenland reizen om tournee’tjes te doen!E-mailen
Map
Info